Les eleccions del 21 de desembre de 2017, per bé que imposades i per tant il·legítimes, ens han de servir per ratificar la majoria social a favor de la República Catalana i refermar-la. Per això hem d’assegurar que el dret de vot s’exerceix amb plenes garanties.
Subscriu-te a la xarxa de ciutadans més gran feta mai per assegurar les garanties de les eleccions.
Quina diferència hi ha entre ser apoderat i ser interventor?
Les funcions d’un interventor i un apoderat són molt similars. Ambdós poden examinar el desenvolupament de la votació i de l’escrutini en qualsevol mesa, formular reclamacions i protestes i demanar certificats.
L’interventor, però, està assignat a una mesa concreta, davant de la qual està acreditat, per això podrà votar en aquesta mesa, hi estigui censat o no. A més, ha de signar totes les actes (constitució, escrutini i sessió) de la mesa, així com la resta de documentació, cosa que no pot fer l’apoderat. D’interventors només hi pot haver dos per mesa com a màxim. En el moment en què un apoderat prengui possessió com a interventor d’una mesa, ja no podrà exercir com a apoderat en cap altra.
L’apoderat pot exercir les seves funcions a qualsevol mesa de la seva circumscripció electoral, i no pot votar a una mesa on no estigui censat (si exerceix d’apoderat fora de la circumscripció on està censat, ha de votar per correu). D’apoderats n’hi pot haver tants com la candidatura consideri necessari. Per aquest motiu el 21D volem acreditar una xarxa d’apoderats (i també d’interventors) mai vista en unes eleccions.
I si el 21D treballo?
Per llei, els treballadors per compte d’altri i els funcionaris que acreditin la seva condició d’apoderats tenen dret a un permís retribuït de tota la jornada el dia de la votació.
Més dubtes o informació?
Per qualsevol dubte o més informació pots entrar a www.apoderats.cat o escriure a territori@democrates.cat
La teva aportació activa durant la jornada del 21 de desembre és clau!
Inscriu-t’hi! Gràcies!