Demòcrates fa una crida al govern a seguir les directrius de la comunitat científica, intervenint l’Hospitalet, augmentant els rastrejadors, realitzant tests massius i l’ús de la tecnologia sobre mòbils per fer front a la COVID19.

Demòcrates de Catalunya davant l’evolució crítica de l’epidèmia a algunes comarques del país, exigeix de nou al govern català seguir les directrius de la comunitat científica, intervenint la ciutat de l’Hospitalet i posant en marxa de manera imminent totes les iniciatives que els experts recomanen per fer front a la COVID19, incloent l’ús de tecnologies basades en mòbils, l’augment dels rastrejadors i l’increment de la capacitat de fer tests massius.

Si bé és cert que l’acumulació d’errors del Govern català és greu actuant amb  manca de previsió, i de reacció als esdeveniments anunciats per la comunitat científica, des de fa temps, i que pot ser letal per la crisi de salut i econòmica del nostre país, resulta sorprenent que un jutjat de guàrdia interpreti la situació lliurement i errònia i no ratifiqui les mesures dictades per les autoritats sanitàries.

Demòcrates fa una crida perquè la Generalitat s’avanci als esdeveniments, actuï, lideri propostes per aturar l’evolució de l’epidèmia, lideri la utilització de la tecnologia basada en mòbils per al rastreig de contagis, multipliqui els rastrejadors fins on els experts demanen i faciliti la realització de tests massius, molt especialment en totes aquelles empreses que fa temps estan disposades a col·laborar amb la sanitat pública en l’accés de milers de treballadors als tests PCR. La formació demòcrata demana de nou que el govern català segueixi les recomanacions de nombrosos experts en aquest sentit, com les que el mes d’abril es van publicar dins el document “Eines i estratègies pel desconfinament durant el brot de coronavirus a Catalunya”, coordinat pel Dr. Oriol Mitjà. No prendre les mesures adequades a temps pot provocar el descontrol en la transmissió del virus, com ha passat al Segrià.

Ben a prop de casa nostra tenim un excel·lent exemple d’eficàcia en l’ús de la tecnologia per a la gestió de la pandèmia: Andorra ha gestionat de manera exemplar la COVID-19 a partir d’una combinació ambiciosa de tests massius i tecnologia basada en mòbils. Altres països com Suïssa o Alemanya ja fa setmanes que tenen en marxa projecte pilot amb una aplicació que utilitza la connexió Bluetooth dels mòbils per rastrejar contagis, amb un respecte escrupolós dels principis de privacitat i confidencialitat. Aquesta mateixa tecnologia ja l’està provant el govern de l’Estat a l’illa canària de La Gomera.

No hi ha raó que impedeixi al Govern de la Generalitat liderar la implementació de bona part d’aquestes solucions. Cal situar les persones i el seu benestar per davant de qualsevol altra consideració perquè no gestionar adequadament els brots que van sortint, a més del cost humà que això comporta, ens pot dur un a un altre confinament general amb unes conseqüències devastadores per la nostra economia. Els costos econòmics d’intervencions locals contundents són grans, però el cost econòmic d’un nou confinament general, del tot inassumible. Per això el Govern també ha d’assumir la gestió d’encaminar el país a la màxima normalitat possible, i fer-ho implementant les solucions més avançades que avui ja són factibles, tècnicament i econòmicament.

Catalunya ha de poder tallar totes les cadenes de transmissió amb el mínim temps possible. Per això, seguint les directrius de la comunitat científica, demanem intervenir l’Hospitalet del Llobregat per aturar la propagació de la COVID19 entre la ciutadania i evitar que, en breu, s’estengui a Barcelona i a l’àrea metropolitana. Amb la crisi de la COVID-19, la tecnologia ha esdevingut una eina indispensable per controlar la pandèmia. Necessitem superar la crisi de la millor manera possible evitant al màxim els contagis, fent front a la pandèmia, suportant l’economia i que totes les llars puguin recuperar de manera urgent el seu estat de benestar. Això requereix per part del Govern de la Generalitat una resposta imminent, integral i ambiciosa, amb una visió interdisciplinar i fent partícips a tots els sectors afectats.