“Catalunya és una de les primeres regions del món” Jeremy Rifkin

“Catalunya és una de les primeres regions del món”, va assegurar, aquest dimecres al vespre, el sociòleg i economista nord-americà Jeremy Rifkin en la conferència “Un nou paradigma econòmic per a una Catalunya sostenible” organitzada per Diplocat a l’Auditori de Sant Cugat. Una delegació de Demòcrates, encapçalada per en Carles Brugarolas, portaveu d’Economia del Coneixement de la formació política, va ser present a l’acte.

Rifkin va reiterar la força de Catalunya davant la potent tercera revolució industrial. Un concepte que, en tant que gran ideari, defineix com la fusió entre la tecnologia d’internet i les energies renovables. O el que és el mateix: una “internet energètica”.

Més concretament, Rifkin va assegurar que Catalunya té “una gran mentalitat cooperativa” amb un ecosistema d’indústria, sectors i tecnologia. “Vosaltres teniu una cultura, una identitat i això vol dir que podeu treballar junts”, va afirmar. Un conjunt de peces i de models empresarials que, segons Rifkin, han de convergir. “Comprometre’s amb el discurs i començar a crear”, va afegir.

Un Govern “amb veu pròpia”

I just després que Rifkin expliqués que el Govern ha d’actuar com a “facilitador” i que animés Catalunya a “ensenyar de què és capaç”, hi va intervenir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per reivindicar un nou Estat que avança cap a un món més sostenible “amb veu pròpia”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar que “Catalunya està disposada a contribuir de manera decidida” a avançar cap a una economia i una societat més sostenibles perquè, malgrat el pes geogràfic i demogràfic que té el nostre país en el món, “som actors i tenim absoluta convicció de contribuir-hi per sumar el nostre esforç a l’esforç global per fer un país i un planeta millors”.

En el seu parlament, Puigdemont hi va subratllar que alguns dels reptes de futur “són tan urgents que només es resoldran si som capaços d’emprendre una acció global valenta i decidida que permeti fer-hi front”. I en aquest marc, va dir que Catalunya “té vocació, coneixement i una voluntat transversal més enllà de les institucions”, però també va remarcar que “necessitem eines per fer-ho possible, i avui no estan al nostre abast, ni totes ni les importants”.

“Que el món sàpiga que quan nosaltres parlem d’un estat, parlem d’un estat sostenible. Que quan volem un país lliure, volem un país net. Que quan volem futur per als nostres fills, no volem només una prosperitat econòmica a curt termini, sinó una prosperitat econòmica basada en els nous valors que el canvi social planetari albira. I volem participar-hi amb veu pròpia”, va reblar Puigdemont.