La diputada demòcrata de Junts Pel Sí, en el marc de la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya, Titon Laïlla, ha votat a favor d’un model de concertació educativa en els centres docents amb el principi de la coeducació a través de l’escolarització mixta per quan finalitzin els concerts educatius vigents, entre d’altres punts que s’han votat a la respectiva Comissió. El posicionament de la diputada demòcrata el va determinar la consulta interna electrònica de Demòcrates realitzada aquest passat cap de setmana, amb un 68,80% a favor dels vots emesos.
D’ençà temps, el Grup Parlamentari de Junts pel Sí, integrat per diferents partits, entre els quals hi ha Demòcrates de Catalunya, va prendre la decisió que tots els posicionaments conjunts dins del grup parlamentari que no estiguessin assumits en el marc del programa electoral de Junts pel Sí tindrien posicionament propi de cada partit polític.
És per aquest motiu que en un nou exercici de democràcia participativa Demòcrates de Catalunya va posar a la consideració i votació a tots els voluntaris demòcrates la proposta de resolució, que s’ha debatut avui a la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya.
Aquesta consulta a tots els voluntaris demòcrates sobre una resolució parlamentària, és un altre exemple de la revolució democràtica que la formació vol fer com a partit. Per aquest motiu, Demòcrates agraeix la participació en aquest exercici democràtic col·lectiu.
En declaracions la diputada demòcrata Titon Laïlla ha afirmat: “en cap cas aquesta resolució qüestiona el model educatiu català i en cap cas qüestiona la concertació, que Demòcrates, des de la seva fundació, defensa. Per a Demòcrates de Catalunya el model educatiu se sustenta en un model educatiu de qualitat, basat en l’escola pública i en l’escola concertada com a eixos bàsics i principals del sistema. No entendríem el model educatiu català sense l’escola pública i l’escola concertada”.
Els resultats en la consulta electrònica interna de Demòcrates de Catalunya, realitzada aquest cap de setmana -iniciada el divendres 1 de juliol a les 13h del migdia i finalitzada ahir 4 de juliol a les 10h del matí-, sobre la proposta de resolució sotmesa a votació van ser:
[PROPOSTA DE RESOLUCIÓ]
El Parlament de Catalunya demana la derogació íntegra de la LOMCE i es compromet i insta el Govern a:
1. Mantenir i desplegar la LEC mentre no es disposi d’una llei d’educació de Catalunya que incorpori totes les competències educatives que ara corresponen a l’Estat espanyol. Entre el desplegament pendent de la LEC que s’ha d’efectuar aquesta legislatura hi ha la del reglament que ha de desplegar les zones educatives (articles 176 i 205 de la LEC), unitats de programació de l’oferta educativa i de mesura de les necessitats educatives.
Si – 86,24%
No – 7,95%
Abstenció – 5,81%
2. Promoure de manera immediata un Pacte Nacional amb les formacions parlamentàries, els ens locals i les organitzacions representatives de la comunitat educativa que elabori les bases de la futura Llei d’educació de Catalunya per tal d’organitzar un sistema educatiu propi que incorpori totes les competències educatives que ara corresponen a l’Estat espanyol, d’èxit escolar inclusiu, al qual es destini una inversió mínima del 6% del PIB.
Si – 95,74%
No – 1,55%
Abstenció – 2,71%
3. Donar suport amb un finançament equitatiu als centres, a l’alumnat i a les famílies que més ho necessitin per assegurar la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la inclusió.
Si – 93,60%
No – 2,33%
Abstenció – 4,07%
4. Fer complir en la totalitat dels centres docents a través dels quals es presta el servei d’educació de Catalunya el principi de coeducació a través de l’escolarització mixta establert als articles 2.1.m) i 43.1.d) de la Llei d’Educació de Catalunya. En aquest sentit, el Parlament insta el Govern que, un cop finalitzi la vigència de l’actual període general de concertació educativa, no es renovi ni es concedeixi cap concert nou a cap centre que faci escolarització segregada per sexes.
Si – 68,80%
No – 24,03%
Abstenció – 7,17%
Amb un cens total de 2.140 voluntaris, hi ha hagut una participació del 24 % del cens, 516 persones.