Dona! Coneix les campanyes de micromecenatge a la recerca catalana per erradicar el coronavirus

Catalunya és un dels clústers científics més potents d’Europa. Concretament, la recerca en biomedicina és reconeguda a nivell mundial. En aquests moments de crisi, l’ecosistema català de recerca i innovació s’ha activat per fer front a aquesta pandèmia de SARS-COV-2.

El Dr. Oriol Mitjà liderarà el primer assaig clínic a tot el món amb l’objectiu de frenar la transmissió del virus. A partir de 200 pacients i 3000 contactes, el seu equip vol avaluar si el Darunavir pot reduir la transmissió del virus. En 21 dies tindran els resultats. En l’estudi hi participaran l’Hospital Germans Trias i Pujol, la Fundació per la Lluita contra la SIDA. Els investigadors han iniciat una campanya de donacions, #JoEmCorono, per recollir fons per finançar la recerca. Pots contribuir-hi aquí.

L’Hospital Clínic està liderant un altre assaig clínic per avaluar la seguretat i eficàcia de l’antiviral Remdesivir, desenvolupat per la companyia americana Gilead. Si vols fer una donació per ajudar a tirar endavant el projecte, ho pots fer aquí.

Per altra banda, l’Hospital de la Vall d’Hebron també participa en aquest assaig clínic, juntament amb altres línies de recerca. Pots contribuir a la investigació aquí.

Un grup de l’IRB Barcelona lidera un projecte per investigar la interacció entre el virus i la cèl·lula hoste per tal de trobar-ne dianes terapèutiques. Per altra banda, el Barcelona Supercomputing Centre utilitza la supercomputació per identificar potencials fàrmacs per inhibir la virulència del SARS-COV-2. Finalment, la Dra Laura Lechuga, de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, està desenvolupant un biosensor per diagnosticar el virus en 30 minuts.

A mode de resum, 4 dels 17 projectes finançats per la Comissió Europea per accelerar el desenvolupament de la vacuna, tractament i diagnòstic estan liderats per centres de recerca catalans.

Les empreses biotecnològiques catalanes també estan implicades en la lluita contra el coronavirus. Una start-up radicada al Parc Científic de Barcelona ha desenvolupat un kit diagnòstic per la multinacional Qiagen.

La societat catalana, com ha demostrat sempre, s’ha implicat a fons per fer front a la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. Hi ha desenes d’iniciatives d’hospitals, centres de recerca, ONG i entitats sense ànim de lucre per ajudar a superar-la. Aquí pots conèixer algunes d’aquestes iniciatives i fer la teva donació: https://www.contraelcoronavirus.org