Un govern d’emergència nacional per superar la crisi i preparar l’embat final per a la independència

Cal situar les millors persones del teixit productiu, social, educatiu i científic del país a la primera línia política

Amb la colpidora crisi sanitària, econòmica i social de la COVID19, Catalunya té com a país el repte de futur més important de la seva història.

Enfront la crisi sanitària i la crisi econòmica enorme que estem vivint, cal que Catalunya tingui tots els instruments d’un Estat per afrontar-la. És una necessitat. La independència ha passat de ser un mandat polític a un deure ètic vers el benestar de la ciutadania.

Les persones del nostre país s’han vist afectades amb expedients de regulació temporal, altres han quedat en la vulnerabilitat de l’atur, autònoms que viuen preocupats per un futur incert, empreses que pateixen els entrebancs dels decrets estatals i un teixit productiu que vol generar noves oportunitats competitives i que no obtenen els ajuts o incentius per poder-ho fer, entre d’altres. Cal situar les persones i el seu benestar per davant dels interessos econòmics. Cal fer emergir un model econòmic basat en l’economia del coneixement, del bé comú, de creixement diversificat, on la indústria recuperi protagonisme, que ofereixi oportunitats de feina reals i duradores. Un país d’emprenedors, de coneixement, d’economia social.

El Referèndum d’Autodeterminació del Primer d’Octubre, la Declaració d’Independència aprovada pel Parlament el 27 d’octubre de 2017 i la revalidada majoria absoluta independentista al Parlament de Catalunya del 21 de desembre del 2017 són les bases legitimadores per a la constitució i desplegament efectiu d’un Estat català independent.

Per tot això, des de Demòcrates fem una crida a formar un govern d’emergència nacional de la confluència de les millors persones del teixit productiu, social, educatiu i científic per afrontar el reptes que tenim com a país i preparar l’embat final per a la independència. Cal atraure, en la primera línia política, el millor talent de cada sector, entès com una voluntat de servei al país, de responsabilitat i generositat a les generacions que ens han precedit, els nostres avis, a les generacions actuals i a les generacions futures, els nostres fills. Es tracta que amb les actuals estructures siguem operatius, competitius, donem resposta a l’actual situació de crisi sanitària, econòmica i social, i a la vegada preparem el país per l’embat final per a la independència.

És en aquest sentit que proposem:

  1. Fer una remodelació del consell executiu per crear un govern d’emergència nacional. Implementar els canvis necessaris als departaments del Govern amb afectacions prioritàriament en l’àmbit sanitari, de reactivació econòmica i emergència social
  2. Coordinar el Govern d’emergència nacional i el Consell per la República amb l’Assemblea de Càrrecs Electes i les entitats sobiranistes, com l’espai per formular el “desbordament democràtic” a l’Estat espanyol, com ho varen ser els passats 1 i 3 d’octubre de 2017, però sostingut en el temps fins a esdevenir un Estat independent. Però aquesta vegada no ha de ser únicament social, sinó també institucional, per tal d’impossibilitar el bloqueig de la República independent per part de l’Estat espanyol.
  3. La realització d’unes eleccions és una eina sobirana que tenim com a país. En aquests moments convocar-les només té sentit si és per un objectiu concret: obtenir una majoria parlamentaria disposada a donar compliment al mandat de l’1 d’Octubre per aixecar la suspensió de la declaració d’independència de 2017, per la via unilateral i de la insubmissió col·lectiva.

Demòcrates de Catalunya entenem que aquest és un plantejament necessari per superar la crisi actual enfortits i assolir la Independència i, per tant, instem al MHP de la Generalitat, la resta d’entitats socials, empresarials i polítiques a cercar un consens per a la unitat d’acció, situant les persones per davant dels interessos econòmics i sent lleials al mandat democràtic del referèndum d’autodeterminació de 2017 que va votar sí a la Independència de Catalunya.

Descarrega el comunicat en PDF en aquest enllaç.